White chocolate and strawberry cake

 
 
Hej!
 
United states of cakes med Roy Fares gav mig inspiration att baka tårtan han gjorde i första avsnittet, en double chocolate and rasberry cake. Hallon och choklad i all ära, men jag tycker nog ändå att jordgubbar och vanilj är lite godare, så jag bakade min egen variant och bytte ut till saftiga vaniljbottnar, vit chokladkräm med smak av jordgubb, vit chokladmaräng smörkräm och skivade jordgubbar och den blev underbart god, om man nu tycker om mastiga tårtor:)
Recept under bilderna
 

RECEPT
 
WHITE WELVET CAKE ( Vit sammets kaka)
Detta receptet räcker till 6 stycken tunnare bottnar eller som i mitt fall 3 stycken tjockare bottnar.
Jag använde 3 st 15 cm springformar,
 
70 gr äggvita ( ca 2 stycken)
1 1/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
85 gram osaltat och rumstempererat smör
 
Vispa mjölk, äggvita, och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
I en annan skål blandar du mjöl, socker, salt, bakpulver, och smör.
Tillsätt mjölk och äggblandningen i 3 omgångar tills smeten har gått ihop.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter eller i 10 minuter om du gräddar tunnare bottnar. Känn med en sticka,
 
VIT CHOKLADCREMEUX
 
Detta receptet delade jag rakt av från Roy Fares recept.
 
100 gr vit choklad (Jag tog Odense chokladknappar)
23 gr strösocker
30 gr äggula
88 gr vispgrädde
75 gr jordgubbspure
 
Hacka chokladen om du inte använder chokladknappar och lägg i en bunke.
Rör ihop socker och äggulor.
Koka upp grädde och jordgubbspure i en tjockbottnad kastrull.
Häll det över äggulorna och blanda.
Häll tillbaka i kastrullen och rör konstant på låg värme tills krämen tjocknar lite.
Häll det över chokladen och rör tills chokladen smält.
Ställ i kylen i minst 4 timmar eller över natten innan du fyller tårtan.
 
VIT CHOKLADMARÄNG SMÖRKRÄM
 
150 gr vit choklad
225 gr osaltat rumstempererat smör
5 gr vaniljpulver
75 gr äggvita
110 gr strösocker
 
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad eller i micron .Låt svalna
Vispa ihop äggvitor och socker över ett vattenbad tills alla sockerkristaller har lösts upp.
Vispa sedan på hög hastighet tills marängen tjocknat och har svalnat.
Tillsätt smöret  i omgångar och häll till sist ner den smälta chokladen.
Vispa sedan några minuter, så den blir fluffig och mjuk.
 
Lägg första bottnen på ett tårtfat och spritsa en kant runt om med smörkräm
Fyll "dammen"med chokladkrämen och skivade jordgubbar.
Upprepa som ovan tills sista bottnen.
Stryk tårtan med ett tunt lager av smörkräm och ställ i kylen ca 20 minuter.
Fortsätt så 3 ggr om du vill ha en slät tårta. Jag ville att min tårta skulle se lite mer rustik ut så jag strök på lite "slarvigt" med min palett:)
 
Nu ska jag ut i solen en stund:)
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D