Peach Cake

Hej!
 
Persika och Creamcheese frosting med lite smak av citron är det som fyllning i denna tårta.
Den är mastig så det räcker med en bit...eller två:)
Nästa gång jag gör den här tårtan ska jag använda färska persikor, så att smaken blir mer framträdande, men den blev godkänd.

Recept
 
240 gr rumsvarmt smör
200 gr mandelmassa
140 gr strösocker
1 tsk vaniljpulver
6 ägg
170 gr vetemjöl
6 gr bakpulver
4 gr salt
50 gr mandelmjöl
ca 120 gr pure gjort på inlagda persikor
4-5 stycken delade små bitar av persikor.
 
175 grader.
 Smöra och mjöla 4 st formar 20 cm i diameter ( Jag använde engångsformar).
 
Sikta samman mjöl,bakpulver ,vaniljpulver, och salt i en skål.
Rör smör, socker, och mandelmassa fluffigt i maskin på medelhastighet. Jag använder flatblandaren.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda väl.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda in i smeten.
Vänd till sist ner mandelmjöl och puren med en slickepott.
 
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter.
Känn med en sticka,den ska vara torr.
 
Ta ut och låt svalna i formarna.
 
FYLLNING
 
70 gr rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 msk saft från en citron
100 gr Philadelphiaost
2 msk Lemoncurd
 
Vispa smör och florsocker krämigt.
Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa.
Vispa ner Philadelphiaosten så det blir krämigt.
Blanda i lemoncurd och blanda väl.
 
Lägg en botten på en tallrik och bred på frosting.
Lägg på små bitar av persika.
Upprepa med resterande bottnar och fyllning.
 
 
 
 
 
Kram Jessie 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saftiga choklad cupcakes med smak av tonkaböna

 
 
 
Jag har länge velat prova att använda Tonkabönan som smaksättning i mina bakverk, så jag beställde på nätet för de finns inte att köpa i vanliga matvarubutiker.
Tonkabönan torkas och marineras i rom för att förstärka smaken. Mycket doftrik med en söt doft med inslag av bittermandel .plommonkärnor,  vanilj ,tobak, rök och hö.
Det låter kanske inte särskilt gott men dessa cupcakes med mörk choklad och nougatganache blev en av mina favoriter.
 
När jag letade efter ett recept på chokladcupcakes hittade jag inget med smaksättning av tonkabönan, och jag hade inte en aning om hur man skulle använda bönan på rätt sätt,så jag googlade och det stod att man antingen kunde riva eller koka ihop med vätska och sedan sila bort resterna. Smaka av så det inte blir för stark smak.
Jag använde Varlhonas kakao( lite dyrare) och det blev stor skillnad på smak än när man använder vanlig kakao, (Ögon Fazer)
 
 
 
 
 

Recept 8 stycken
 
100 gr vetemjöl
20 gr kakao ( Varlhona
140 gr strösocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
45 gr rumsvarmt smör
1,2 dl mjölk som har värmts( ej kokat) ihop i en kastrull  med ca 1/4 riven tonkaböna. Sila bort skalen och låt dra och svalna en stund.
1 stort ägg
 
Blanda alla torra ingredienser och rumsvarmt smör och blanda ihop till en smet( Jag använde vingen)
Häll i mjölken och blanda väl,
Tillsätt ägget och vispa några minuter. Skrapa ner smet som fastnat från kanterna.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
 De ska vara saftiga och lite kladdiga.
 
Nougatganache
 
ca 100-150 gr Nougat
ca 1/2 -1 dl vispgrädde
 
Koka upp grädden och häll över nougaten.
Ställ in i kylen så den får stelna en liten stund
 
Spritsa eller bred på nougaten på dina cupcakes.
Jag garnerade med en blomma och blad av modeleringschoklad som jag penslade med ätbar bronsfärg och bronsfärgad strössel.
 
 Mums:)
 
Är det någon annan som har bakat med Tonkabönan så hade det varit roligt med recept:)
 
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 

Päronkaka med frosting

 
Hej!
 
Då var fettisdagen snart slut för detta året och jag är ganska trött på att både se och höra om semlor och det kanske beror på att både i går och idag har vi bakat ca 2500 semlor på bageriet så när jag kom hem igår bakade jag denna päronkaka/tårta med frosting .
Den blev jättegod och hade jag inte bett syrran att ta med den till hennes jobb imorgon så hade den antagligen varit slut nu:)
Saftiga päronbottnar, skivade päron (färska eller inlagda) och vaniljfrosting kan det bli godare?
 
Recept
 
Bottnarna
 
120 gr rumsvarmt smör
120 gr grön marsipan med päronsmak (Odense)
75 gr strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
85 gr vetemjöl
3 gr bakpulver
2 gr salt
30 gr mandelmjöl
75 gr puré gjord på inlagda eller färska päron
 
Sätt ugnen på 175 grader( 150 varmluft)
 
Smöra och mjöla 2 formar 20 cm i diameter. Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av formen.
Sikta alla torra ingredienser
Rör socker, smör och marsipan fluffigt i en maskin på medelhastighet.( Jag använder flatblandaren)
Tillsätt sedan ett ägg i taget och skrapa ner det som fastnat på kanterna och rör tills allt har blandats.
Tillsätt sedan mjölblandningen och rör ihop .
Vänd till sist ner mandelmjölet och päronpurén för hand med en slickepott eller sked.
 
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter.
 
Frosting
 
60 gr rumsvarmt smör
5 dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 gr philadelphiaost
 
Vispa smör, florocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
Tillsätt citronsaften och rör om.
Vänd till sist ner Philadelphiaosten och vispa ihop till en len frosting.
Vispa inte för länge då den kan bli för lös.
 
Lägg bottnen på en tallrik och lägg hälften av fyllningen på och skivade bitar av päron över.
 Lägg till sist på den andra bottnen och "spackla" kakan med resten av fyllningen.
Garnera med ett färskt päron.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg