Chokladbavorise med lakrits och rårörda blåbär

 
 
 
Hej!
 
Att baka för mig är att få vara kreativ och att tänka form, färg, smak, och konsistens.
Jag övar hela tiden på att bli bättre och bättre för att så småningom få arbeta med det jag brinner för.
Det bästa som finns är när man bjudit på något man bakat och alla tycker det är gott, för då känner man att man är på rätt väg.
Att baka är kemi och det är inte lätt alla gånger och jag vet inte hur många gånger jag misslyckats med både det ena och andra. Det är tur att man kan behärska sig annars hade mina väggar och tapeter varit förstörda för längesedan.:)
 
Idag har jag gjort en dessert med smak av, choklad, lakrits och blåbär som jag ska bjuda min syster och kusin på.
Jag varvade med smulad tårtbotten, bär och Bavorise ( len och god kräm) och garnerade med chokladfjärilar, glittersocker och färska blåbär.
Chokladfjärilarna gjorde jag av tempererad choklad på ett mönsterark och stansade ut fjärilar med en utstickare.
 
 
 
 
 
 
 
RECEPT
 
Chokladbavorise 
 
240 gr Marabou choklad med lakritssmak
3 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
3 dl grädde
2 stycken gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Vispa ihop äggulor och socker.
Koka upp mjölken och vispa ner i äggblandningen, häll tillbaka blandningen i kastrullen.
Värm försiktigt blandningen tills den börjar tjockna och tillsätt gelatinbladen och sjud tills det håller ca 85 grader. Blir den för varm så koagulerar äggulorna.
Hacka chokladen och rör ner i den varma mjölkblandningen och rör tills chokladen smält.
Låt svalna till 20 grader och blanda i den vispade grädden.
Häll upp i glas och ställ i kylen ca 30 minuter.
 
Rårörda färska blåbär
 
Dela blåbären på mitten och strö över socker och rör om.
 
 
 
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

liten fråga när har du i gelatin bladen?

Svar: Hej!Ursäkta att jag glömde gelatinbladen:) De ska tillsättas efter du hällt i mjölken i ägg/sockersmeten, låt det bli lite varmt först:)
jessica Gunnarsson

#2 - - Lena :

Mumsfilibaba!