Päronkaka med frosting

 
Hej!
 
Då var fettisdagen snart slut för detta året och jag är ganska trött på att både se och höra om semlor och det kanske beror på att både i går och idag har vi bakat ca 2500 semlor på bageriet så när jag kom hem igår bakade jag denna päronkaka/tårta med frosting .
Den blev jättegod och hade jag inte bett syrran att ta med den till hennes jobb imorgon så hade den antagligen varit slut nu:)
Saftiga päronbottnar, skivade päron (färska eller inlagda) och vaniljfrosting kan det bli godare?
 
Recept
 
Bottnarna
 
120 gr rumsvarmt smör
120 gr grön marsipan med päronsmak (Odense)
75 gr strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
85 gr vetemjöl
3 gr bakpulver
2 gr salt
30 gr mandelmjöl
75 gr puré gjord på inlagda eller färska päron
 
Sätt ugnen på 175 grader( 150 varmluft)
 
Smöra och mjöla 2 formar 20 cm i diameter. Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av formen.
Sikta alla torra ingredienser
Rör socker, smör och marsipan fluffigt i en maskin på medelhastighet.( Jag använder flatblandaren)
Tillsätt sedan ett ägg i taget och skrapa ner det som fastnat på kanterna och rör tills allt har blandats.
Tillsätt sedan mjölblandningen och rör ihop .
Vänd till sist ner mandelmjölet och päronpurén för hand med en slickepott eller sked.
 
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter.
 
Frosting
 
60 gr rumsvarmt smör
5 dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 gr philadelphiaost
 
Vispa smör, florocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
Tillsätt citronsaften och rör om.
Vänd till sist ner Philadelphiaosten och vispa ihop till en len frosting.
Vispa inte för länge då den kan bli för lös.
 
Lägg bottnen på en tallrik och lägg hälften av fyllningen på och skivade bitar av päron över.
 Lägg till sist på den andra bottnen och "spackla" kakan med resten av fyllningen.
Garnera med ett färskt päron.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Lena:

Mmm gott gott !!! :)