Jordgubbsbullar

 
Hej!
 
På bageriet gör vi en sorts bullar som vi färgar degen gul med livsmedelsfärg, så då var jag "tvungen" :) att prova det hemma men med röd färg, och forma dem som hjärtan. Jag ville testa en ny fyllning som jag inte använt innan till bullar så jag fyllde dem med en smet gjord av mandelmassa ,smör  florsocker, och färska bitar av jordgubbar och de blev så goda och hela köket doftade söta gubbar. Lite rosa glasyr och en halv jordgubbe som garnering:)
 
Recept nedan
 
 
Så här ser de ut ogräddade:)
Recept
 
25 gr jäst
3 dl mjölk
1 ägg
1 1/4 dl socker
100 gr rumsvarmt smör
1 krm salt
ca 10 dl vetemjöl
 
(Eller baka på er egen favoritdeg)
 
Gör så här
 
Smula ner jästen i en skål. tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker,ägg, smör i klickar,salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Lät jäsa övertäckt i 50 min.
 
Fyllning
 
100 gr mandelmassa
75 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
En halv liter jordgubbar, spara några för garnering.
 
Vispa ihop mandelmassa, smör, florsocker, och vaniljsocker till en jämn smet.
Dela jordgubbarna i mindre bitar och strö över lite potatismjöl så lite av vätskan försvinner.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta, bred på fyllningen och strö över jordgubbarna.
Vik degen så den blir dubbel. Skär ut remsor ca 1 1/2 -2 cm breda och cirka 20 cm långa.
Snurra in ändarna mot varandra och lägg i formar. (Jag använde lite högre muffinsformar)
låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 250 grader.
 
Ringla över rosa glasyr gjord på vatten, florsocker och lite röd färg.
Garnera med en halv gubbe:)
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kladdiga chokladhjärtan

 
 
Här kommer ett recept på kladdiga hjärtan (Brownies) som är garnerade med röd candy melts som påminner om choklad i konsistensen, rosa kokos och rött ätbart glitter.
Kanske något till Alla hjärtans dag?
 
 
 
 
 
RECEPT
 
Browniebotten
 
150 gr osaltat smör
150 gr mörk choklad
4 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kokos
3 ägg
 
Garnering
 
Smält röd Candy Melts
Färgad kokos
Ätbart glitter
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader .Smält smöret, hacka chokladen ,lägg ner den i smöret och låt smälta ihop till en massa. Blanda socker, mjöl, och kokos i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget och vänd ner blandningen i chokladsmöret. Smörj en form som är minst 5 cm hög inte större än 20x20 cm, Grädda mitt i ugnen tills ytan och kanterna är torra, men mitten fortfarande är lite kladdig.Känn med en sticka det tar ca 15 -20 minuter. Låt svalna och stansa ut hjärtan, eller skär i fyrkanter.
Ställ dem kallt innan du brer på den smälta  Candy Meltsen, strö över färgad kokos och ev ätbart glitter som finns att köpa i butiken.
 
Mums:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dammsugare och cakepops

 
 
 
Hej!
 
Istället för att slänga överblivna rester från tårtbotten, vaniljkräm och mousser, kan man göra dammsugare och Cakepops istället.:)
 
 
 

Smula sönder tårtbottnen och blanda i mousse,vaniljkräm  eller annat som blivit över  till en fast konsistens så man kan forma och rulla dem Lägg i frysen en stund.
Mina dammsugare täckte jag med ljusrosa sockerpasta som jag kavlat ut på en mönstermatta och doppat ändarna i choklad. Jag hade inga cakepopspinnar så jag tog grillpinnar,men man kan ta tjocka sugrör också.
Doppa den ena änden i lite smält choklad och stick sedan in i bollen. Ställ tillbaka cakepopsen i frysen ytterligare i 10 minuter. Smält chokladen och doppa dem.
Jag använde röd choklad som heter Candy melts och som finns i alla färger.
Köpt hos Tantfondant.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg