Jordgubbsbullar

jan 31, 2015 / 0 kommentarer
Hej! På bageriet gör vi en sorts bullar som vi färgar degen gul med livsmedelsfärg, så då var jag "tvungen" :) att prova det hemma men med röd färg, och forma dem som hjärtan. Jag ville testa en ny fyllning som jag inte använt innan till bullar så jag fyllde dem med en smet gjord av mandelmassa ,smör florsocker, och färska bitar av jordgubbar och de blev så goda och hela köket doftade ...
Läs mer

Kladdiga chokladhjärtan

jan 30, 2015 / 1 kommentarer
Här kommer ett recept på kladdiga hjärtan (Brownies) som är garnerade med röd candy melts som påminner om choklad i konsistensen, rosa kokos och rött ätbart glitter. Kanske något till Alla hjärtans dag? RECEPT Browniebotten 150 gr osaltat smör 150 gr mörk choklad 4 dl socker 2 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl kokos 3 ägg Garnering Smält röd Candy Melts Färgad kokos Ätbart glitter Gör så här Sätt ugnen på ...
Läs mer

Dammsugare och cakepops

jan 25, 2015 / 1 kommentarer
Hej! Istället för att slänga överblivna rester från tårtbotten, vaniljkräm och mousser, kan man göra dammsugare och Cakepops istället.:) Smula sönder tårtbottnen och blanda i mousse,vaniljkräm eller annat som blivit över till en fast konsistens så man kan forma och rulla dem Lägg i frysen en stund. Mina dammsugare täckte jag med ljusrosa sockerpasta som jag kavlat ut på en mönstermatta och doppat ...
Läs mer

Tvåvånings tårta

jan 24, 2015 / 1 kommentarer
Hej! Idag ska jag på födelsedagsfest och fick äran att göra tårtan .Vanilj och chokladbottnar med hallonmousse och vaniljkräm. Den stora tårtan är täckt med sockerpasta som jag kavlat ut med en mönsterkavel och den lilla är täckt lite "slarvigt" med grädde för en lite mer rustikt utseende. Rosen, bären och bladen är av sockerpasta. Jag fick fria händer med utseendet och då blev det en ...
Läs mer

Semmelwrap

jan 22, 2015 / 0 kommentarer
Hej! Maleviks kakhus i Särö hänger på trenden med Semmelwraps. Imorgon ska vi börja sälja dem och det ska bli intressant om den kommer att bli populär eller om folk håller sig till den traditionella semlan. Jag tyckte den var både god och smidig att äta:) Vilken föredrar ni? OBS! Bilden är lånad ,Ej Maleviks Semmelwrap
Läs mer