Jordgubbsbullar

 
Hej!
 
På bageriet gör vi en sorts bullar som vi färgar degen gul med livsmedelsfärg, så då var jag "tvungen" :) att prova det hemma men med röd färg, och forma dem som hjärtan. Jag ville testa en ny fyllning som jag inte använt innan till bullar så jag fyllde dem med en smet gjord av mandelmassa ,smör  florsocker, och färska bitar av jordgubbar och de blev så goda och hela köket doftade söta gubbar. Lite rosa glasyr och en halv jordgubbe som garnering:)
 
Recept nedan
 
 
Så här ser de ut ogräddade:)
Recept
 
25 gr jäst
3 dl mjölk
1 ägg
1 1/4 dl socker
100 gr rumsvarmt smör
1 krm salt
ca 10 dl vetemjöl
 
(Eller baka på er egen favoritdeg)
 
Gör så här
 
Smula ner jästen i en skål. tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker,ägg, smör i klickar,salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Lät jäsa övertäckt i 50 min.
 
Fyllning
 
100 gr mandelmassa
75 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
En halv liter jordgubbar, spara några för garnering.
 
Vispa ihop mandelmassa, smör, florsocker, och vaniljsocker till en jämn smet.
Dela jordgubbarna i mindre bitar och strö över lite potatismjöl så lite av vätskan försvinner.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta, bred på fyllningen och strö över jordgubbarna.
Vik degen så den blir dubbel. Skär ut remsor ca 1 1/2 -2 cm breda och cirka 20 cm långa.
Snurra in ändarna mot varandra och lägg i formar. (Jag använde lite högre muffinsformar)
låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 250 grader.
 
Ringla över rosa glasyr gjord på vatten, florsocker och lite röd färg.
Garnera med en halv gubbe:)
 
Trevlig helg!