Barbie Tårta

Hej!
 
När man har semester och vädret är pisstråkigt så blir det till att baka istället, och jag har alltid velat göra en Barbietårta.
Den innerhåller tunga saftiga chokladbottnar med salt karamell marängsmörkräm och det var så gott:)
Recept under bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BOTTNAR
 
270 gr vetemjöl
450 gr socker
135 gr kakao ( Varlhona använder jag)
9 gr bilkarbonat
6 gr bakpulver
7 gr salt
90 gr neutral olja
265 gr mjölk med 20 gr vitvinsvinäger
285 gr hett kaffe
3 ägg
2 tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 180 grader ( ej varmluft)
Smöra och mjöla 3 st 20 cm formar. Jag använde engångsformar man köper på matvarubutikerna.
 
Blanda samman samtliga torra ingredienser i en stor skål eller till en assistent. Blanda samman dem ordentligt.
Tillsätt samtliga resterande ingredienser och vispa på medelhastighet.
Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter,
Försök att inte överbaka bottnarna de ska vara lite kladdiga men stickan ska komma ut torr.
Det går bra att grädda i omgångar om inte alla formar får plats i ugnen.
 
Låt svalna i ca 20 minuter.
 
SALT  KARAMELL MARÄNGSMÖRKRÄM
 
80 gr äggvitor
100 gr strösocker
200 gr rumsvarmt smör
1 nypa flingsalt
1 dl fast Dulche de leche  Jag köpte färdig
1 krm vaniljpulver
 
Lägg äggvitor och strösocker i en skål. Vispa samman över ett vattenbad tills den når 65 grader eller känn med fingrarna att sockret lösts upp sig helt.Vispa hela tiden.
Flytta över skålen till maskinen och vispa sedan på hög hastighet tills marängen är kall, blank och tjock.ca 10 minuter.
Byt till maskinens flatblandare och tillsätt smöret i omgångar. Vispa sedan upp på hög hastighet några minuter.
Tillsätt dulche de leche ,salt och vaniljsocker på låg hastighet och öka sedan hastigheten så det blir väl blandat.
Smaka av och tillsätt mer salt eller dulche de leche.
 
När jag monterade tårtan för att få en kupol så använde jag en djup skål med plastfolie i och första bottnen blir böjd. Häll i marängsmörkräm och sen andra bottnen och andra fyllningen och sist tredje bottnen .
Spara lite marängsmörkräm för att spackla tårtan innan du täcker med marsipan eller sockerpasta.
Den sista bottnen ska vara samma diameter som skålen högst upp.
 
Ta ur tårtan ur formen och skär ut en tårtbit så att dockan kan visa sitt ena ben. Det andra benet stack jag rätt ner i tårtan.
Volangerna är remsor ca 2 cm breda och veckade med en friller, det går nog bra med en penna eller sked ifall man inte har en sådan.
Jag målade leopardtrycket med pulverfärger utspätt med vodka. (Svart,brun och guld.)
Måla svarta C, fyll i med brun färg och till sist en liten dutt med guld.
 
Jag ville att min Barbie skulle ha en sjöjungfruklänning annars så sätter man ju Barbien i mitten av tårtan.
 
Ta ut tårtan 1 1/2  timme innan servering så den blir mjuk och saftig.
 
Är det något ni undrar så får ni gärna höra av er:)
 
Kram Jessie