Vit choklad och jordgubbsmoussetårta

Hej!
 
Beställning på en vit choklad och jordgubbsmoussetårta.
Garnerad med färska jordgubbar, citronmeliss, marsipanblommor och vita pärlor.
Grattis Mirela:)
 
 
 
 
 
 
 
Recept
 
Jag använde en 20 cm springform men det går bra med 24 cm.
 
Vit chokladmousse
 
150 gr vit choklad (Odense) använde jag
1 msk smör
2 äggulor
2.5 dl vipsgrädde
 
1 tårtbotten
 
Lägg tårtbottnen i formen. den ska vara 1 cm mindre i diameter än formen.
 
 
Smält chokladen och smöret i en skål över ett vattenbad.
Rör ner en äggula i taget.
Vispa grädden och rör ner lite grädde först i chokladblandningen.
Vänd ner resten av grädden med luftiga tag.
Häll i formen och frys in ca 4 timmar.
 
Jordgubbsmousse
 
300 gr frysta tinade jordgubbar.
4 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl socker
2.5 dl vispgrädde
 
Mixa de tinade jordgubbarna till en pure
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
koka upp socker och vatten, blanda ner gelatinbladen och låt svalna en liten stund.
Rör ner lite av jordgubbspuren i sockerblandningen.
Tillsätt sedan sockerblandningen i jordgubbspurén
Vispa grädden och blanda i med luftiga tag.
Häll över den vita chokladen när den stelnat.
 
Jag lät min stå över natten och garnerade dagen därpå.
Ta ut 30 minuter innan servering.
 
Kram Jessie