Flip flop tårta till midsommar

Hej!
 
Så här gjorde jag mina midsommartårtor, ett par flipflop tofflor med jordgubb/rabarbermousse och kessella vanilj uppblandat med grädde.
Täckt med grädde och garnerad med färska bär och flagad mandel.
Jag ritade ut en mall från mina flipflop men ca 1 cm utanför så de skulle bli störrre.
Bakade tårtbottnarna i 2 omgångar i en långpanna och skar sedan ut efter mallen och fyllde sedan som vanligt.
Den blev mycket uppskattad.
Kakorna är garnerade med kristyr och på tårtbrickan hällde jag ut lite rörsocker som ska föreställa sand.
 
 
 
 
 

Tårtbottnarna är glutenfria och jag använde Lailas glutenfria bakmix samt potatismjöl.
Jag körde efter receptet 3 lika delar med 4 ägg till en långpanna 30x40 cm.
 
Jordgubb/rabarbermousse
 
2,5 dl färska el frysta jordgubbar
2,5 dl bitar av rabarber
4 gelatinblad
1 dl socker
2,5 dl vispgrädde
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
koka upp jordgubbar och rabarber med sockret tills de blivit mjuka.
Mixa till en pure.
tillsätt gelatinbladen i den varma blandningen och rör om.
Låt svalna i rumstemperatur.
Vispa grädden och blanda försiktigt ned i puren.
Ställ i kylen några timmar innan du fyller tårtan.
 
Kram Jessie