Tårtor på beställning

Hej!
 
Fick en beställning på tårtor av en fd arbetskamrat och hon hade önskemål om en svart och vit tårta med Coco Chanels logga, samt en svart rosett och vit ros.
Den stora är fylld med hallonmousse och vaniljgrädde och den lilla med blåbärsmousse och lemoncurd grädde.
 

 
 
 
 
 
 
 

Saffranshare till påsk

 
Hej!
Idag har jag bakat saffransharar till påsk. Samma deg som till vanliga lussekatter.
Bara för att det inte är jul så behöver man ju inte skippa goda saffransbullar och den gula färgen passar ju perfekt nu till påsk.
 
 
 
Rulla en lång korv och rulla ihop, limma dit svans och huvud med vispat ägg. Huvudet formade jag ovalt som en kon ungefär och klippte ett jack i den smala delen, det blir öronen och den breda delen ansiktet.
Tryck dit ett russin för ögat:)
Det går väl att använda vilken deg som helst och forma, och jag tänkte att nästa gång ska det bli harfrallor:)
 
Jag bakade med rumsvarmt smör och mjölk för det går inte åt lika mycket mjöl då, och de blir saftiga och goda
Detta inlägg idag var bara en ide till påsk.
 
Kram Jessie
 
 

Påsktårta

 
Hej!
 
Påsktårta med lime och kokosmousse, täckt med sockerpasta, och dekorerad med lila blommor och en söt liten påskhare:)
Det var första gången jag provade lime och kokosmousse i tårta och det var underbart gott:) 
 
 
 
 
Jag bakade tårtbottnar i en 26 cm form och jag använder alltid receptet " Tre lika delar"
 
Jag använde ett påskägg (papp) som mall på tårtbottnarna och skar ut dem en i taget och använde den understa delen av ägget till att fylla med bottnar och mousse och till denna tårta är det tre bottnar och två fyllningar.
Lägg plastfolie i ägget först innan du fyller.
Låt stå i kylen över natten så den sätter sig och blir stabil.
Vill man göra en snabb och enkel påsktårta så är denna metoden perfekt.
 
Spackla tårtan med smörkräm och täck med sockerpasta, marsipan, eller spritsa med grädde, maräng, ganache:)
 
Jag använde färgen Goose berry till att färga in sockerpastan.
 
Dessa recept räcker till ca två lager i en normalstor tårta men jag halverade recepten.
 
KOKOSMOUSSE
 
2 dl Creme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde
 
Vispa Creme fraiche och socker tills det börjar tjockna, ska bli som vispad grädde i konsistensen
Blanda ner kokosflingorna och ställ i kylen några timmar eller över natten.
Blanda ner vispad grädde. Klart:)
 
LIMEMOUSSE
 
1 dl pressad limesaft( 3-4 frukter)
2-3 gelatinblad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsyoghurt eller turkisk
1 1/2 dl socker
2 tsk rivet skal av lime
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Pressa ur saft från lime och häll i en kastrull, lägg i gelatinbladen och rör om tills de smält. Ställ åt sidan
Vispa Creme fraiche, yoghurt och socker tills sockret smält.
Häll i limeblandningen och rivet skal i smeten.
Vänd ner den vispade grädden.
Ställ kallt i ca 2 timmar.
 
Recepten hittade jag hos Sockerrus och bli min jäst:)
 
 
 
Kram Jessie:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg