Ananas Split Moussebakelser

Hej!
 
Om ni som jag tycker om glassen Ananas split, så måste ni prova dessa goda moussebakelser med ananaskräm, ananasmousse och hassel/mandelnötsmaräng.
Dessa moussebakelser var ett test för jag ville se hur det skulle bli i mina små sockerkaksformar i silikon och receptet som jag fick är till 50 st runda moussebakelser och så många ville jag inte göra. Jag halverade receptet 2 ggr och det är därför gramantalen i receptet låter lite udda:)
Jag ska göra en stor tårta av hela receptet framöver:)
 
 
 

Detta recept är till sex stycken bakelser
 
 
ITALIENSK MARÄNG till moussen
 
50 gr strösocker
32 gr vatten
50 gr äggvita
 
ANANASMOUSSE
 
48 gr italiensk maräng
32 gr ananasjuice från färsk eller inlagd ananas
1 blad gelatin
8 gr florsocker
50 gr vispad grädde ( löst)
 
ANANASKRÄM
 
 62 gr ananasjuice ( Jag använde färsk ananas)
68 gr ägg
70 gr socker
1 gelatinblad
87 gr osaltat smör
 
HASSEL DACQUISE
 
30 gr äggvitor
20 gr socker
30 gr hackad hasselnöt
13 gr mandelmjöl
42 gr socker
 
MOUSSE
 
Koka upp vatten och socker till 121 grader
Vispa äggvitan till hårt skum, häll sockerlagen i en tunn stråle ner skummet på medel hastighet, Vispa sedan på högsta hastighet tills marängen har svalnat helt.
 
Blanda florsocker och ananasjuice i en kastrull och värm till 40 grader
Smält gelatin och rör ner i ananasjuicen
Vänd ner ananas i marängen.
Vänd ner grädden i marängen.
 
 KRÄM
 Lägg gelatinbladen i en skål med vatten
Vispa ihop socker, ägg och ananasjuice och vispa på medelhög värme tills krämen tjocknar och första bubblan syns. Krama ur gelatinbladen och rör ner i blandningen. Tillsätt smöret lite i omgångar.
 
 HASSELDACQOISE
 
Rör ihop hackade hasselnötter, socker och mandelmjöl
 Vispa socker och äggvita till maräng
Rör ner blandningen i marängen och smeta ut på plåt med bakplåtspapper ca 1 cm hög
grädda i 175 grader i 15 minuter.
 
Ta ut rundlar när du tagit ur den ur ugnen så den inte hinner stelna.
Fyll med mousse, bottnar, och kräm avsluta med en botten.
Det var lite pilligt i dessa formar eftersom det är en "pigg" i mitten så man får göra ett litet hål i mitten av marängbottnen.
 Det går ju lättare med runda formar,men jag ska alltid  trixa, testa och dona:) I bland blir jag trött på mig själv.
Jag blev i alla fall nöjd och de blev så goda.
 
 
 
 
 Passar bra till påskbordet:)
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!