Hasselnötstårta med mjölkchokladfyllning

Hej!
 
Som vanligt blev jag sugen på att baka eftersom det är det roligaste som finns och med denna tårta är jag med och tävlar hos Kakburken på Facebook.
Saftiga goda hasselnötsbottnar med mjölkchokladfrosting och vaniljkräm som nu har blivit en favorit.
Den var smidig och lätt att baka och det är faktiskt ganska skönt med sådana bakverk ibland, då jag oftast ska krångla till allting och välja sådant som tar tid, men som sagt jag älskar att baka och att garnera fina tårtor och bakverk.
Recept under bilderna
 
 
ca 10 bitar
 
BOTTNAR
 
100 gr smör
2 1/2 dl hasselnötter
4 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
BOTTNAR
 
sätt ugnen på 175 grader
Smöra och mjöla 2 st formar 18-20 cm
Smält smöret och ställ åt sidan.
Mal eller mixa hasselnötterna till ett fint pulver
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Rör ihop hasselnötterna,vetemjölet, potatismjölet och bakpulver i en skål.
Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka att de är klara. Låt dem vila en stund i sina formar.
 
MJÖLKCHOKLADFYLLNING
 
200 gr mjölkchoklad
250 gr smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 nypa flingsalt
ca 2 dl sirap
 
Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.
Låt den svalna.
Vispa smör, florsocker, kakao, salt och sirap. Vispa ner den mjuka chokladen. Låt allt svalna.
 
SNABB VANILJKRÄM
 
3 dl mjölk
2-3 msk strösocker
1 nypa salt
2 äggulor
1 1/2 -2 mska maizena majsstärkelse
2-3 tsk vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Vispa och låt den sjuda men inte koka tills krämen är tjock och len i konsistensen och smak. Låt svalna.
 
ROSTADE NÖTTER
 
ca 1 dl hasselnötter
2 tsk smör
1 nypa flingsalt eller havssalt.
 
Rosta nötterna i en torr stekpanna till de fått fin färg.
Tillsätt smör och salt och rör om.
 
MONTERING
 
Dela varje botten i två delar så det blir 4 bottnar.
Bred vaniljkräm på varannan botten och ett tunt lager med chokladfyllning på varannan. Täck hela tårtan med chokladfrosting.
Garnera med rostade hasselnötter.
Jag tog även lite bladguld på några nötter, och några doppade jag i bränt socker och höll upp och ner en stund.
Låt den stå framme i rumstemperatur ca 1 timme innan servering.
 
MUMS;)
 
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Linda:

Ser supersmarrigt ut! Vad är det för recept på chokladfrostingen?

Svar: Hej Linda det är samma som fyllningen kanske inte skulle ha skrivit frosting, ska ändra på det, Med vänlig hälsning Jessie
jessica Gunnarsson