Vita och vintriga Macarons med smak av polkagris och vit choklad

Hej!
 
Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa.
Jag tyckte inte heller det var någon ide att baka egna heller, för de skulle väl bli ännu äckligare:)
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma.
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums:)
Det lär bli fler Macarons kan jag lova.
Recept under bilderna
 
 
 Jag ville ha mina vita, men om du vill ha färg så rekommenderar jag pulverfärger, eller pasta(.Wilton)
Karamellfärg är inte bra då den kan göra att smeten förlorar sin konsistens och blir för lös.
 
Macarons ca 30 st

120 g äggvitor
35 g socker
150 g mandelmjöl
150 g florsocker

För sockerlagen

150 g socker
50 g vatten

Vispa 60 g äggvitor till hårt skum, tillsätt under omrörning 35 g socker. Värm upp sockerlagen till 118 grader, häll därefter ner den heta lagen i en smal stråle ner i äggviteskummet, blanda hela tiden om. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens.

Sila mandelmjölet och florsockret i en annan bunke. Blanda med mandelmjölet de resterande 60 g av äggvitan. Ifall du vill ha färgglada macarons ska man blanda i färgen vid detta skede. Nästa steg är det kritiska steget. Det gäller att vara väldigt försiktig när man blandar i marängsmeten med mandelblandningen. Man ska blanda så lite som möjligt, snarare "vika in" marängsmeten. smeten skall få en lavaliknande konsistens. Några omrörningar för mycket och smeten kan vara förstörd, så var försiktig.
 

Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtarna. Fyll spritspåsen med smeten och spritsa ut små macarons, ( som en femkrona i storleken) se till att inte spritsa ut dem för nära varandra. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 30 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 160 grader i ca 10 min. Låt macaronerna svalna och fyll med valfri fyllning.
Alla ugnar är olika så håll koll på tiden, jag gräddar mina i 11 minuter.
Vit chokladfyllning
 
100 gr vit choklad
100 gr färskost
1/2 tsk vaniljpulver
 
krossade polkagrisar
 
Smält chokladen och låt den svalna något.
Vispa ihop den med färskosten och vaniljpulvret och ställ kallt i 30 minuter,
Spritsa ut fyllningen på hälften av kakorna. Lägg ihop med resterande kakor och garnera kanterna med krossade polkagrisar. Låt macronerna vila i 30 minuter innan servering.
Personligen tycker jag de är godast dagen efter.
Jag garnerade mina med kristyr och vitt glitterflakes.
 
Lycka till
Kram Jessie
 
 
#1 - - kerstin ehrenholm:

ser ju ljuvligt goda ut

Svar: Hej och tack de var underbart goda smälte i munnen:)
jessica Gunnarsson

#2 - - Cissi:

Ser ju helt underbart gott ut

Svar: Tack:) Ja jag lovar helt ljuvliga om man tycker om vit choklad och polkagris:)
jessica Gunnarsson

#3 - - Anonym:

Jättevackra! Vad är det för glitter du har på några?

Svar: Tack så mycket:) Det är glitterflakes som är ätbara, finns hos bla kakburken.se eller tant fondant.se:)
jessica Gunnarsson