Tårta

Hej 
Nu var det ett tag sedan jag la ut recept på en tårta. Den är fylld med jordgubbsmousse vit chokladmousse samt jordgubb/rabarberkompott på kardemummabottnar. Täckt med marsipan. Blomman är gjord av gumpaste.
 
Recept till en 15 cm tårta
 
250 gr frysta jordgubbar
1 dl florsocker
100 gr philadelphia ost
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i vatten
Koka jordgubbarna några minuter så se blir mjuka 
Passera jordgubbarna i en sil så att du får ut all saft
Dela upp saften i 2 skålar och tillsätt gelatinbladen i den ena skålen och i den andra blandar du i florsocker och philadelphiaost.Vispa grädden medelhårt. Rör ihop jordgubbsblandningarna och vänd till sist ner grädden .Låt stå i kylen någon timme innan du fyller tårtan.
 
Vit choklad mousse
100 gr vit choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad.Låt svalna något innan du tillsätter en äggula i taget. Rör om väl. Vispa grädden medelhårt och vänd ner i chokladen .låt stå i kylen någon timme så den sätter sig.
 
Rabarber/jordgubb kompott
Jag tog lite på en höft här men ca 1 dl av varje. Dela jordgubbar och rabarber i mindre bitar tillsätt ca 1-2msk socker. Lägg i en kastrull och koka ca 10 min. Låt svalna helt.
 
Tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kokande vatten
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk kardemummakrydda
 
Sätt ugnen på 175 grader och klä 2 st 15 cm formar med bakplåtspapper i botten och klä insidan med en krage.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt 
Tillsätt de torra ingredienserna varvat med det kokande vattnet. 
Grädda längst ner i ugnen ca 20- 30 minuter.
Jag använde fyra bottnar 2 lager med jordgubbsmousse med kompott och ett lager med vit chokladmousse. 
Kram Jessie
#1 - - Niklas Tollesson:

Vilka grymma skapelser du gör! Vi är mäkta imponerade! :)

Jag och min sambo ska gifta oss i sommar och undrar om du skulle kunna tänka dig att göra tårtor till vårt bröllop. Återkom gärna om du har möjlighet och lust att ta dig an detta.

Tack på förhand

Vänliga hälsningar
Niklas

Svar: Hej och tack för den fina komplimangen. Tyvärr har jag inte den tiden längre att ta emot beställningar men planerar att starta eget lite längre fram Med vänlig hälsning Jessie
jessica Gunnarsson