Hej 
Nu var det ett tag sedan jag la ut recept på en tårta. Den är fylld med jordgubbsmousse vit chokladmousse samt jordgubb/rabarberkompott på kardemummabottnar. Täckt med marsipan. Blomman är gjord av gumpaste.
 
Recept till en 15 cm tårta
 
250 gr frysta jordgubbar
1 dl florsocker
100 gr philadelphia ost
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i vatten
Koka jordgubbarna några minuter så se blir mjuka 
Passera jordgubbarna i en sil så att du får ut all saft
Dela upp saften i 2 skålar och tillsätt gelatinbladen i den ena skålen och i den andra blandar du i florsocker och philadelphiaost.Vispa grädden medelhårt. Rör ihop jordgubbsblandningarna och vänd till sist ner grädden .Låt stå i kylen någon timme innan du fyller tårtan.
 
Vit choklad mousse
100 gr vit choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad.Låt svalna något innan du tillsätter en äggula i taget. Rör om väl. Vispa grädden medelhårt och vänd ner i chokladen .låt stå i kylen någon timme så den sätter sig.
 
Rabarber/jordgubb kompott
Jag tog lite på en höft här men ca 1 dl av varje. Dela jordgubbar och rabarber i mindre bitar tillsätt ca 1-2msk socker. Lägg i en kastrull och koka ca 10 min. Låt svalna helt.
 
Tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kokande vatten
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk kardemummakrydda
 
Sätt ugnen på 175 grader och klä 2 st 15 cm formar med bakplåtspapper i botten och klä insidan med en krage.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt 
Tillsätt de torra ingredienserna varvat med det kokande vattnet. 
Grädda längst ner i ugnen ca 20- 30 minuter.
Jag använde fyra bottnar 2 lager med jordgubbsmousse med kompott och ett lager med vit chokladmousse. 
Kram Jessie