Praliner

 
Hej!
Att göra praliner kan vara både kladdigt och tidskrävande men det behöver det inte vara.
Jag gjorde dessa med färdiga pralinskal, och ville testa de nya smaksättningarna från Fun Cakes som
finns i flera olika smaker.
De blev underbart goda och är så smidiga att göra.
Caramell Toofiie smakar ljuvligt gott, och i mina tillsatte jag en nypa flingsalt.
 
Fyllningarna till mina tre olika praliner är salt karamell, mörk choklad ganache och granatäpple.
Recept under bilderna
Först ut är Salt karamell./ Caramell Toofiie)
 
ca 15 praliner
Salt karamell
Pralinskal ( Finns i min butik) eller om man vill gjuta sina egna skal.
100 gr vit choklad ( Jag använder Odense)
knappt 1/2 dl vispgrädde
Fun Cakes Flavouring Caramel Tooffie ca 2-3 tsk ( Finns i min butik Jessies bakeshop)
1 tsk osaltat smör
Några nypor flingsalt
 
 
Hacka chokladen i små bitar.
Koka upp grädden med caramell tooffie  ta bort kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen och smöret och rör om till allt smält och det blivit en fin och blank ganache.
Tillsätt flingsalt
Låt svalna en stund.
 
Jag lade i en hasselnöt i varje pralin innan jag fyllde dem.
Använd spritspåsar att fylla dem med.
Locka över hålet med smält choklad och låt stelna en stund innan du doppar dem i
tempererad choklad.
Om du använder Odense choklad står det på förpackningen hur man tempererar choklad.
Dekorera pralinerna efter eget tycke och smak.
Jag penslade mina med ätbar pulverfärg ( Brons) och ringlade över smält choklad.
Pralinskalen säljs ihop med en fin chokladask,så det enda du behöver göra är att fylla skalen med ganache, choklad, tryffel mm, dekorera, lägga dem i asken och ge bort i present eller så äter du upp alla själv för de är så goda.
 
I mitt nästa inlägg har jag doppat mina praliner i Candy Melts, då behöver man inte
tänka på att temperera sin choklad.
 
 
 
 
 
 
 
Önskar er en bra dag i julstöket;)