Paj med en krämig Mascarpone fyllning och färska bär

 En god paj som inte är för söt.
 
 
Dessa små pajer som är fyllda med en god  Mascaponekräm med färska bär är lätta att göra och man kan äta dem nästan direkt.
 
 
Börja med att göra pajskalet som har 4 ingredienser.
Mjöl, smör, socker och ägg och lite muskonöt krydda.
 

 225 gram mjöl

120 gram osaltat smör, kallt

1 msk strösocker

1/4 tsk malen muskonöt ( Kan uteslutas om man inte tycker om den kryddan)

1 ägg

 

Blanda och nyp ihop mjöl och smör till en smulig deg på ett mjölat bakbord.

Tillsätt socker och muskonöt och mixa ihop

Tillsätt ägget och använd fingrarna för att blanda samman allt till en deg.

Lägg degen i kylskåpet i 30 min och under tiden den får vila så är det dags för att göra den krämiga Mascarpone fyllningen.

 

250 gram mascarpone

250 ml vispgrädde

50 gram florsocker

 

Lägg alla ingredienser i en skål och vispa upp tills den blir krämig, fluffig och bildar toppar

Jag använde små formar med löstagbar botten ca 10 stycken ,men det går naturligtvis bra med en form som är 20-23  cm i diameter och som helst har en löstagbar botten.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 5 mm tjock.

Lägg degen över formen och tryck ut.

Nagga med en gaffel.

Lägg på folie eller ett bakpapper över pajen och fyll med ärtor, för att förhindra att pajskalet åker ner under gräddningen.

Grädda i 10 minuter i 175 grader.

Ta bort ärtorna och grädda ytterligare i 10 min, till den har fått lite färg.

Låt kallna.

Fyll skalet med krämen och bred ut till ett jämt lager, spara lite till att spritsa runt om.

Garnera med färska bär, och pudra över med lite florsocker.

 

 
Kram Jessie

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar
publicerat i Paj
Taggar: Dessert, Färska bär, Mascarponeost, Paj, tarteletter
Visa fler inlägg