En riktigt smarrig jultårta med saftiga chokladbottnar med apelsinsmak som är fylld med salt dulche deleche nötkrämsganache och spacklad med vit choklad 
Garnerad med renar av marsipan .Tårtan ska vi mumsa på i julhelgen 
Sitter på bussen hem från jobbet och ska jobba några timmar imorgon också och senare blir det uppesittarkväll med Bingolotto. 
Då ska vi äta grönkålspaj och till efterrätt blir det Panacotta 
Kan tänka mig att det råder fullt upp nu i hemmen  med mat, bak, julklappar och mycket mer men stressa inte det blir bra ändå huvudsaken är att man får vara tillsammans med sin familj släkt o vänner.
Men man får skänka en tanke till alla som inte har någon och sitter ensam eller hjälpa till om man har möjlighet. 
Vill ni baka denna goda tårta så finns receptet här under
 
 
 
 
 
 
 RECEPT
 
Chokladbotten
 
5,5 dl mjöl (330g)
6 dl socker (510g)
3 dl kakao (120g)
2 tsk bakpulver (10g)
1,5 tsk bikarbonat (7.5g)
1 tsk salt (6g)
2,5 dl mjölk (250g)
150 g smält smör
2 ägg (110g)
2 tsk vaniljsocker (6g)
2,5 dl kokande apelsinsaft (250g
Rivet skal av 1 apelsin
 
 
 
 
 
CHOKLADBOTTEN
Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
Tillsätt mjölk, ägg ,apelsinskal  smör och vanilj. Vispa tills allt är väl blandat.
Häll sist i det kokande saften försiktigt  (så du inte bränner dig) och kör sedan smeten på hög hastighet i ca 2 minuter.
Fördela smeten i 4 formar på 15 cm och grädda på 175 grader i 20 25 minTesta med en sticka, den ska vara smetfri.
Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan du stjälper upp den.
 
FYLLNING OCH SPACKLING
 
Hasselnötskräm ganache 
 
2 pkt 400 gram hasselnötskräm 
175 gram vispgrädde
 
Lägg nötkrämen i en rostfri bunke. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll grädden över krämen och rör om väl. Låt stå i rumstemperatur tills den svalnat 
 
1/2 burk Dulche de Leche
1 - 2 nypor flingsalt 
 
 VIT CHOKLAD GANACHE 
 
200 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen i små bitar eller använd chokladpellets 
Värm grädden tills den nästan kokar och häll över chokladen och rör om väl. Låt svalna och tjockna något innan du spacklar tårtan .
 
Lägg den första bottnen på en tårtbricka och bred ut dulche de Leche, strö över flingsalt
Lägg på den andra bottnen och bred på ett lager med hasselnötskräm
Lägg på den tredje bottnen och bred på ännu ett lager av Dulche de Leche och flingsalt och till sist den fjärde botten. Ställ i kylen eller frysen innan du spacklar med hasselnötsganache runt om hela tårtan.
Till sist spacklar man på den vita chokladen för en vintrig look.
Strö över glitterflakes, krossade maränger och dekorera med marsipanrenar eller garnera efter eget tycke o smak.
Tänk på att ta fram tårtan 1 timme innan den ska serveras.
GOD JUL önskar jag er alla
Kram Jessie