Valentine Dessert

 
Hej!
 
 
 
Alla hjärtans dag är en av de mest uppmärksammade temadagarna i Sverige. Firandet av Alla hjärtans dag började först under 1960-talet men firandet blev stort under årtalen kring 1990 då temadagen fick sin plats i kalendern och genom stor uppmärksamhet i skolan.
Dagen har fått sitt namn efter helgonet Sankt Valentin och infaller den 14 Februari varje år.
Alla hjärtans dag är inte bara en högtid för den som har en partner. Dagen blir mer och mer en dag som handlar om kärlek. Passa på att visa andra än din partners uppskattning, tex en vän, kollega föräldrar, barn. I denna tid vi lever i nu med allt hemskt som sker behöver vi sprida kärlek varje dag. Eller vad säger ni?
 
Några veckor kvar men jag har tjuvstartat för jag ville prova lite nya idéer och i detta fall  Candy Melts som man kan göra så mycket roligt med plus att det är gott. Candy Melts finns i alla färger och är lätta att smälta i både microvågsugnen och över ett vattenbad.
Dessa "bakelser" är gjutna i små silikonformar med vit och röd Candy Melts som jag marmorerat.
Fyllningen består av Cheesecakefyllning med krossade digestivekex och blåbär.
Candy Melts stelnar fort och är lätta att ta ut ur formarna.
Man kan fylla skalen med hemmagjord glass, olika mousser mm
 
Recept under bilderna
 
 
Recept till 4 st formar ca 10 cm i diameter.
 
Ca 3 dl vit Candy melts
Ca 2 dl röd Candy Melts
 
Börja med att smälta Candy Melts i varsin bunke, antingen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
Häll lite av den röda färgen i den vita och rör om med en gaffel eller liknande så att det blir marmorerat.
Häll i Candy meltsen i formarna, en i taget och se till att formen är fylld, häll ut det överflödiga i samma bunke.
Man behöver tillsätta lite mer röd färg och röra om annars blir det ljusrosa.
Gör samma med de övriga formarna
Ställ i kylen.
 
Fyllning
 
200 gr Philadelphiaost
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
 
Krossade digestivekex
Valfria bär.
 
Vispa ihop philadelphiaosten, grädden, vaniljpulvret och sockret så det blir fluffigt.
 
Ta fram formarna och tryck försiktigt ut skalen
Fyll formarna med lite av smeten och strö över krossade digestivekex och lägg i några bär.
Tillsätt resten av smeten ända upp och lägg över krossade digestivekex så det täcker.
Lägg över de fat som ni ska servera på och vänd på formarna.
Garnera med rosor, hjärtan mm.
Mina rosor är gjorda av Candy Melts som kommer i nästa inlägg.
De små glittriga love skyltarna är tyvärr slut men nya är på väg.
Är ni sugna på att göra dessa så finns det Candy Melts i Shopen.
Besök gärna
 
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla Hjärtans dag tårta

 
 
 
Hej och god fortsättning på det nya året.
Sitter här vid min dator och tittar ut genom fönstret. Snön har kommit även till västkusten, men några veckor försent.
Snön skulle ju ha varit här över Julen hade jag ju bestämt :)
I dag är det ganska grått och trist men då får man vara inne och baka och pyssla istället.
 
Har ni bestämt vad ni ska baka till Alla hjärtans dag?
Nu i helgen bakade jag en red Velvet tårta för första gången och jag fullkomligt älskar den tårtan.
Underbart god.
Anledningen till att jag redan bakat en Alla hjärtan dag tårta är att jag ville prova produkterna som finns i min shop.
Jag klippte ut hjärtan ur ett mönstrat ätbart waferpaper och " klistrade" fast på tårtan med glykossirap. Vatten funkar inte för då bubblar papperet sig,
Det finns så mycket fint att göra av waferpaper, tex blommor, täcka hela tårtan, stansa eller klippa ut mönster mm.
Det finns en uppsjö på Youtube vad man kan göra med waferpaper.
Recept under bilderna.
 
 
 Saftig och god red velvet tårta

 

Ingredienser: (ca 10 bitar)
 
2 st stora rödbetor (250 g)
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl rapsolja
1 dl gräddfil/matyoghurt
1,5 tsk röd hushållsfärg (kan uteslutas om man vill, tillsätts mest för en att ge en rödare färg)
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk grovmalen kardemumma
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
 
Frosting:
400 g cream cheese 100 g smör, rumstempererat 0.5 tsk äkta vaniljpulver 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma
 
 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 3 st runda bakformar, 15 cm i diameter.

2. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetorna, olja, gräddfil och ev. hushållsfärg.

3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Fördela smeten jämt i de tre bakformarna och grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.Provstickan ska komma ut torr. Låt kakorna kallna svalna. .

Om du bara har en 15 cm form kan man grädda i omgångar.

4. Vispa det rumstempererade smöret vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp, sänk hastigheten och tillsätt cream cheese och därefter florsocker i omgångar. Smaksätt med vaniljsocker.

5. Montering av tårtan: När kakorna/bottnarna svalnat ordentligt och frostingen är klar så är det dags att lägga ihop tårtan. Placera en botten på tårtbrickan eller tårtfatet. Bred ett  lager med frosting över. Lägg nästa botten över och upprepa till sista botten.

Om man inte vill täcka tårtan med sockerpasta så använd mindre fyllning i tårtan och spackla sedan resten runt om tårtan.

Blir det frosting över så kan man frysa in.

Tycker att denna tårtan blev väldigt god och ett plus i kanten för att den innehåller rödbetor som ger färg åt tårtan.

Välkomna till http://jessiesbakeshop.se/

Just nu 25% rabatt på Renshaw Sockerpasta.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg