Alla Hjärtans dag tårta

 
 
 
Hej och god fortsättning på det nya året.
Sitter här vid min dator och tittar ut genom fönstret. Snön har kommit även till västkusten, men några veckor försent.
Snön skulle ju ha varit här över Julen hade jag ju bestämt :)
I dag är det ganska grått och trist men då får man vara inne och baka och pyssla istället.
 
Har ni bestämt vad ni ska baka till Alla hjärtans dag?
Nu i helgen bakade jag en red Velvet tårta för första gången och jag fullkomligt älskar den tårtan.
Underbart god.
Anledningen till att jag redan bakat en Alla hjärtan dag tårta är att jag ville prova produkterna som finns i min shop.
Jag klippte ut hjärtan ur ett mönstrat ätbart waferpaper och " klistrade" fast på tårtan med glykossirap. Vatten funkar inte för då bubblar papperet sig,
Det finns så mycket fint att göra av waferpaper, tex blommor, täcka hela tårtan, stansa eller klippa ut mönster mm.
Det finns en uppsjö på Youtube vad man kan göra med waferpaper.
Recept under bilderna.
 
 
 Saftig och god red velvet tårta

 

Ingredienser: (ca 10 bitar)
 
2 st stora rödbetor (250 g)
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl rapsolja
1 dl gräddfil/matyoghurt
1,5 tsk röd hushållsfärg (kan uteslutas om man vill, tillsätts mest för en att ge en rödare färg)
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk grovmalen kardemumma
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
 
Frosting:
400 g cream cheese 100 g smör, rumstempererat 0.5 tsk äkta vaniljpulver 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma
 
 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 3 st runda bakformar, 15 cm i diameter.

2. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetorna, olja, gräddfil och ev. hushållsfärg.

3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Fördela smeten jämt i de tre bakformarna och grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.Provstickan ska komma ut torr. Låt kakorna kallna svalna. .

Om du bara har en 15 cm form kan man grädda i omgångar.

4. Vispa det rumstempererade smöret vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp, sänk hastigheten och tillsätt cream cheese och därefter florsocker i omgångar. Smaksätt med vaniljsocker.

5. Montering av tårtan: När kakorna/bottnarna svalnat ordentligt och frostingen är klar så är det dags att lägga ihop tårtan. Placera en botten på tårtbrickan eller tårtfatet. Bred ett  lager med frosting över. Lägg nästa botten över och upprepa till sista botten.

Om man inte vill täcka tårtan med sockerpasta så använd mindre fyllning i tårtan och spackla sedan resten runt om tårtan.

Blir det frosting över så kan man frysa in.

Tycker att denna tårtan blev väldigt god och ett plus i kanten för att den innehåller rödbetor som ger färg åt tårtan.

Välkomna till http://jessiesbakeshop.se/

Just nu 25% rabatt på Renshaw Sockerpasta.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Helene:

Eller hur att snön är sen! :/ Så fin tårta! :D

Svar: Tack Helene:) Tog en bit av tårtan sen gav jag bort den, annars hade jag nog ätit upp allt själv :)
jessica Gunnarsson