Ätbar högklackad festsko och skokartongtårta

 
Hej!
Förra helgen levererades en tårta till min väns dotter som fyllde 20 år. Som alltid när jag gör tårtor till Laila och hennes familj får jag fria händer både till smak och utseende.
Denna gång blev det en skokartong tårta med en ätbar sko eftersom hon jobbar i en skobutik.
Skon tog ca 3 dagar att göra och den är gjord av Pastillage ( Florsocker, vatten och tylose) och som stelnar snabbt.
Jag älskar att designa och tillverka skor, så himla roligt:)
 Tårtan är fylld med jordgubbsmousse, skivade färska jordgubbar, vaniljkräm, lemoncurd på citronbottnar.
Täckt med Fun Cakes vita sockerpasta som jag färgat med Dusky Pink.
Använde en Stencil ( Damask) och duttade på med ätbar pulverfärg Bronze.
" Skokartongen" är 20x20x10 cm
Recept under bilderna
 
 
CITRONBOTTNAR ( Blir 3 bottnar)
 
6 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl,
1.5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl rapsolja
Saften av 1 citron+ rivet skal av 1 citron
 
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt.
Rör ihop mjöl,bakpulver och vaniljsocker
Rör ner olja, citronskal och saften.
Sikta mjölblandningen och rör ner i smeten
Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min.
 
 LEMONCURD ( Köpt)
 
JORDGUBBSMOUSSE till 2 lager
 
500 gram frysta jordgubbar
200 gram Philadelhiaost
6 gelatinblad
1,5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
 
Blötlägg gelatinbladen
Koka upp jordgubbarna och sila ur all saft.
Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 4 msk av jordgubbspuren
Rör sedan samman den varma purén med den avsvalnade
Vispa upp florsocker och färskost i en skål
Tillsätt jordgubbspurén och vispa.
Vänd till sist ner vispad grädde och ställ i kylen
Låt stelna till en mousse
 

 

VANILJKRÄM ( Fusk) :)
1 Påse Ekströms vaniljsås för kall vätska
Följ anvisningar på paketet
Jag blandade i lite vispad grädde.
 
Fyll gärna tårtan i den form du bakat bottnarna i.
Glöm ej lägga i plastfolie :)
 
Till denna tårtan är det 4 bottnar, 2 lager med jordgubbsmousse och ett lager vaniljkräm och skivade färska jordgubbar på alla lager samt lemoncurd på bottnarna
Täck med sockerpasta och dekorera efter eget tycke och smak.
Kram Jessie
 
Visa fler inlägg