Pina Colada och kokos bakelser

 

Pina Colada och kokos är en underbar kombo om ni frågar mig:) Smakerna tar en ända till Karibien med glittrande hav, palmer och framförallt värme och sol. Men än så länge får vi hålla till godo med smakerna och drömma oss bort:)
Under detta goda kokostäcke döljer det sig en muffins med smak av kokos och runt om en len och fluffig Pina Colada frosting.
Dekorerad med en söt liten hare, ägg och blommor.
 
 
 
 Kokos Muffins ca 12 st
 
90 gram osaltat smör, rumstempererat
0.5 dl kokosmjölk
115 gram strösocker
100 gram mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl riven kokos
2 msk mjölk
2 ägg
 
 
Sätt ugnen på 180 grader
Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar. Har du ingen muffinsplåt går det bra att använda dubbla formar eller stabila muffinsformar.
 
                          Vispa smör, kokosmjölk och socker i en skål till en ljus och fluffig smet.    
Vispa sedan i äggen, ett i taget
Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
Tillsätt sedan kokos och mjölk.
        Fyll formarna ca 2/3 med smet.
Grädda ca 15-20 minuter i mitten av ugnen.
Kontrollera om de är färdiga med hjälp av en sticka
Låt svalna helt och frys in dem då det är lättare att spackla dem när de är hårda och kalla.
 
Pina Colada frosting räcker till ca 12 stycken cupcakes.
 
160 gram Philadelphiaost
300 gram smör, rumstempererad
500 -600 gram Smaksatt florsocker Pina Colada
Det smaksatt florsockret går att blanda med vanligt florsocker.
 
Jag använder min flatblandare till frostingen men har du ingen assistent går det bra med elvisp
Blanda Philadelphiaosten och smöret så det blir vitt och fluffigt.
Tillsätt hälften av florsockret och fortsätt vispa, tillsätt det sista florsockret och höj hastigheten och vispa tills frostingen blivit fluffig och len.
 
 Nu kan du antingen göra vanliga cupcakes eller små bakelser som bilderna visar.
Eller varför inte hälften av varje? :)
 
Ta bort formarna från muffinsen och dela muffinsen på mitten.
Fyll med lite frosting i mitten och sätt ihop dem igen. Om de är toppiga så skär bort en bit så de blir raka.
Börja med att spackla ett tunt lager runt om så att alla smulor fastnar.
Ställ dem i frysen ca 10 min.
Fortsätt spackla runt om så att frostingen  täcker muffinsen.Ställ kallt innan du täcker med kokos
 
Garnera efter eget tycke och smak eller kika in på min webbshop https://jessiesbakeshop.se/ där hittar du smaksatt florsocker som finns i flera olika smaker, kristyrägg, och kristyr påsklilja.
Hararna är gjorda med Funcakes sockerpasta.
De färgglada flaggorna ( Cakepicks) finns under kategorin Till kalaset
Sugar and Crumbs florsocker finns under kategorin ätbart smaksättning.
 
Önskar er en bra dag
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 

                   

  •                      
Visa fler inlägg