Ett hjärta fyllt med skogsbärsmousse och vaniljpanacotta

Ljuvliga smaker  
Ett litet hjärta fyllt med skogsbärsmousse, vit choklad Panacotta , Browniebotten.
Glaserad med Mirror Glaze.
 
 
 
Dekorerad med ätbart bladguld, Guld glitter, färska björnbär,pärlor och en sockerros
 
 
Innan Glasering
 
Uppskuren för provsmakning
 
RECEPT för en litet hjärta ca 5-6 personer
 
BROWNIEBOTTEN
 
125 gram smör
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
 
Bryn smöret och låt svalna
Smörj en form 24 cm i diameter
Rör ihop alla ingredienser, tillsätt det brynta smöret
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter i 150 grader
 
SKOGSBÄRSMOUSSE
 
100 gram olika bär (Hallon, jordgubbar, björnbär,)
1/2 dl florsocker
50 gram Philadelphiaost
2 gelatinblad
1 dl grädde
 
Koka upp de frysta bären i en kastrull. Låt koka några minuter. Passera bären genom en sil och låt svalna en stund.
Blanda ca hälften av saften med färskosten och florsockret.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min
Vispa grädden( Ej För hårt)
 Smält gelatinbladen i andra hälften av bärsaften i en kastrull på låg värme. Låt svalna en stund och blanda ner i bär och färskosten
Blanda till sist ner den vispade grädden.
 
Häll i hjärtformen och frys in några timmar.
 
VIT CHOKLAD PANACOTTA
 
1  gelatinblad
100 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min
Hacka chokladen i mindre bitar
Koka upp grädde och mjölk. Ta kastrullen från plattan
Lägg i gelatinbladet och chokladen . Låt det smälta under omrörning.
 
MONTERING
 
Skär ut ett hjärta som ska vara ca 1 cm mindre än formen. Det gör inget om den inte blir jämn, för det syns inte sedan.
Lägg Browniebotten på den frysta moussen.
Till sist häller du över Panacottan och fryser in.
Det kommer att bli Panacotta över, häll upp i glas och mumsa på senare:)
 
MIRROR GLAZE
 
150 gram socker
100 gram vit choklad
75 ml vatten
10 gram gelatinpulver
62 ml vatten
175 gram vit choklad
100 gram kondenserad mjölk
Färgpasta eller gel
 
Lägg socker, kondenserad mjölk och vatten( 75 ml) i en kastrull och småkoka på medelvärme under omrörning i ca 1 minut, sockret ska smälta.
Blanda vatten och gelatinpulver och rör ihop. Låt stå en stund så det sväller.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ned gelatinet, rör tills det har smält.
Häll den varma vätskan över den hackade chokladen och låt stå 5 minuter innan du rör om.
Rör sedan om så all choklad smälter
Sila bort ev chokladbitar som inte har smält.
Färga Glazen med valfri färg och rör om väl.
Vispa inte så det blir luftbubblor.
Låt svalna till 37 grader.
 
Ta fram den frysta tårtan och ställ på en upp och nedvänd skål, eller liknande
Klä en form med bakplåtspapper, eller folie och sätt den upp och nedvända skålen där i
Häll Glazen över den frysta tårtan, börja uppifrån och ner till den är helt täckt
Det kommer bli mycket över men det går att frysa in och värma upp igen till 37 grader.( Vattenbad eller micron)
 
Dekorera efter eget tycke och smak.
 
Lycka till
Jessie:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Målad tårta Unicorn

KOKOS LIME OCH  BJÖRNBÄRS TÅRTA
 Som matchar sevetten
 
 Tårtan består av saftiga bottnar med smak av kokos och är fylld med vit chokladfrosting som är smaksatt med rivet skal av lime och kokosflingor.
Mellan varje lager är det också en björnbärskompott.
Tårtan är spacklad med marängsmörkräm och täckt med Fun Cakes Citron sockerpasta som jag verkligen kan rekommendera.
Finns även i smakerna Marshmallow och kola.
 
 
 
 
 Låt tårtan stå framme i ca 1 timme innan servering.
 
 
 Mönstret har jag målat med ätbar pastafärg blandat med alkohol.
 
 
 
 
Dekorerad med guldoblat, små rosor, björnbär av sockerpasta och pärlor.
 
 RECEPT 15 cm form
 175 grader
 
BOTTNAR
 3 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1 liten burk Kvarg ( Kokos vit choklad )
150 gram smält smör
2 tsk bakpulver
 
Smält smöret
Rör ihop mjöl, bakpulver i en bunke
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten
Tillsätt kvargen och det smälta smöret och rör om väl.
 
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, känn med en sticka den ska vara torr när den kommer ut
 
 
 
 
 
 
FYLLNING
Frosting
 
100 gram vit choklad
150 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
150 gram Philadelphiaost
1 msk rivet skal av lime
1 dl riven kokos
 
Smält vit choklad över ett vattenbad eller i Micron
Vispa smör och Philadelphiaost vitt och krämigt
Vispa ner den smälta chokladen
Tillsätt florsocker och fortsätt vispa tills frostingen blir len och fluffig.
Rör ner rivet skal av lime och kokosflingor
 
 
 
Björnbärskompott
 
150 gram björnbär
0.5 dl socker
1 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter
Koka upp björnbär och socker i en kastrull, i några minuter.
Mixa bären  med en stawmixer och rör ner gelatinbladet i den varma purén
Låt svalna
 
 MONTERA
Jag använde 3 bottnar till min tårta, vill man ha alla 4 så måste man göra mer fyllning.
 
Lägg första bottnen på en tårtbricka eller fat
 
Lägg på ett lager med lime och kokosfrosting och björnbärskompott
Lägg på den andra botten och resten av fyllningarna och till sist den tredje botten.
Ställ i kylen någon timme innan du spacklar med marängsmörkräm om du vill täcka tårtan med sockerpasta.
Om man vill ha en Naked Cake som är otroligt populärt så är det bara att sätta igång att dekorera.
 
MARÄNGSMÖRKRÄM
3 äggvitor 
350 gram rumstempererat smör
250 gram socker
 
 Koka upp äggvitor och socker i vattenbad över en kastrull, rör hela tiden om med en mindre visp. Värm äggblandningen tills den är uppe i 65 grader, eller tills sockerkristallerna helt och hållet smält. Ha ner blandningen i en rostfri bunke och vispa i 10-15 minuter, då ska marängen vara helt sval och fluffig. Ha ner små bitar av smör medans du vispar på låg hastighet, vispa sedan till rätt konsistens. Ha slutligen ner valfri smaksättning.
Marängsmörkräm går utmärkt att frysa in om det blir över.
 
Spackla tårtan och täck med sockerpasta.
 
 
 Önskar er en trevlig helg:)
 
 
 

                                        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg