Målad tårta Unicorn

KOKOS LIME OCH  BJÖRNBÄRS TÅRTA
 Som matchar sevetten
 
 Tårtan består av saftiga bottnar med smak av kokos och är fylld med vit chokladfrosting som är smaksatt med rivet skal av lime och kokosflingor.
Mellan varje lager är det också en björnbärskompott.
Tårtan är spacklad med marängsmörkräm och täckt med Fun Cakes Citron sockerpasta som jag verkligen kan rekommendera.
Finns även i smakerna Marshmallow och kola.
 
 
 
 
 Låt tårtan stå framme i ca 1 timme innan servering.
 
 
 Mönstret har jag målat med ätbar pastafärg blandat med alkohol.
 
 
 
 
Dekorerad med guldoblat, små rosor, björnbär av sockerpasta och pärlor.
 
 RECEPT 15 cm form
 175 grader
 
BOTTNAR
 3 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1 liten burk Kvarg ( Kokos vit choklad )
150 gram smält smör
2 tsk bakpulver
 
Smält smöret
Rör ihop mjöl, bakpulver i en bunke
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten
Tillsätt kvargen och det smälta smöret och rör om väl.
 
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, känn med en sticka den ska vara torr när den kommer ut
 
 
 
 
 
 
FYLLNING
Frosting
 
100 gram vit choklad
150 gram smör, rumstempererat
2 dl florsocker
150 gram Philadelphiaost
1 msk rivet skal av lime
1 dl riven kokos
 
Smält vit choklad över ett vattenbad eller i Micron
Vispa smör och Philadelphiaost vitt och krämigt
Vispa ner den smälta chokladen
Tillsätt florsocker och fortsätt vispa tills frostingen blir len och fluffig.
Rör ner rivet skal av lime och kokosflingor
 
 
 
Björnbärskompott
 
150 gram björnbär
0.5 dl socker
1 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter
Koka upp björnbär och socker i en kastrull, i några minuter.
Mixa bären  med en stawmixer och rör ner gelatinbladet i den varma purén
Låt svalna
 
 MONTERA
Jag använde 3 bottnar till min tårta, vill man ha alla 4 så måste man göra mer fyllning.
 
Lägg första bottnen på en tårtbricka eller fat
 
Lägg på ett lager med lime och kokosfrosting och björnbärskompott
Lägg på den andra botten och resten av fyllningarna och till sist den tredje botten.
Ställ i kylen någon timme innan du spacklar med marängsmörkräm om du vill täcka tårtan med sockerpasta.
Om man vill ha en Naked Cake som är otroligt populärt så är det bara att sätta igång att dekorera.
 
MARÄNGSMÖRKRÄM
3 äggvitor 
350 gram rumstempererat smör
250 gram socker
 
 Koka upp äggvitor och socker i vattenbad över en kastrull, rör hela tiden om med en mindre visp. Värm äggblandningen tills den är uppe i 65 grader, eller tills sockerkristallerna helt och hållet smält. Ha ner blandningen i en rostfri bunke och vispa i 10-15 minuter, då ska marängen vara helt sval och fluffig. Ha ner små bitar av smör medans du vispar på låg hastighet, vispa sedan till rätt konsistens. Ha slutligen ner valfri smaksättning.
Marängsmörkräm går utmärkt att frysa in om det blir över.
 
Spackla tårtan och täck med sockerpasta.
 
 
 Önskar er en trevlig helg:)