Hjärtformade praliner

okt 24, 2017 / 0 kommentarer
Har snöat in på att göra praliner och det är så himla roligt. Jag har beställt fler formar som kommer på posten snart, samt chokladfärger och överföringsark för choklad. Ska göra julaskar med praliner till mina arbetskamrater hade jag tänkt och naturligtvis till julen hemma. Jag har lärt mig temperera chokladen så pralinerna blir glansiga och släpper formen lätt och att de får ett bra bräck, så ...
Läs mer

Snurriga kanelbullar

okt 23, 2017 / 1 kommentarer
Hej! Vem älskar inte nygräddade bullar med en kopp kaffe eller iskall mjölk:) Jag kom ihåg när jag var liten och mamma hade bakat, det doftade så gott i köket. Min syster och jag hade våran grej med hur man skulle äta kanelbullar, vi ville ha en djup tallrik med varm chokladmjölk och bullen skulle ligga i, så man fick äta med sked, låter konstigt men gott var det:) Receptet på bulldegen har jag ...
Läs mer

Nougatpaj med havrebotten och granatäpple

okt 8, 2017 / 1 kommentarer
Hej! Igår bakade jag en jättegod paj som går fort att göra. En botten gjord av havregryn och en krämig nougat ganache med granatäpple kärnor:) Jag garnerade även med blad och blommor gjorda av mördeg. Pajen tog slut illa kvickt då 4 barn högg in och mumsade glatt. Recept under bilderna Botten 175 gram smält smör 3 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 1.5 dl socker Blanda alla torra ingredienser i det ...
Läs mer