Nougatpaj med havrebotten och granatäpple


Hej!
 
Igår bakade jag en jättegod paj som går fort att göra. En botten gjord av havregryn och en krämig nougat ganache med granatäpple kärnor:)
Jag garnerade även med blad och blommor gjorda av mördeg.
Pajen tog slut illa kvickt då 4 barn högg in och mumsade glatt.
Recept under bilderna
 
 Botten
175 gram smält smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1.5 dl socker
 
Blanda alla torra ingredienser i det smälta smöret och tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 15 min i 175 grader.
 
Nougatganache
 
250 gram nougat
1 dl vispgrädde
 
Skär nougaten i mindre bitar och lägg i en skål
Värm grädden i en kastrull till första bubblan
Häll grädden över nougaten och rör om tills all nougat smält
 
Häll ganachen i formen  och låt stå framme i rumstemeratur för att stelna.
 
Garnera med granatäpplekärnor.
Blommor och blad är gjorda av mördeg som jag hade lite över från en annan paj.
 
 
NJUT ;)
En kommentar publicerat i Paj
Taggar: Granatäpple, Nougat
#1 - - Caroline:

Så fin paj och den ser riktigt god ut. :)