Snurriga kanelbullar

 
Hej!
 
 Vem älskar inte nygräddade bullar med en kopp kaffe eller iskall mjölk:)
Jag kom ihåg när jag var liten och mamma hade bakat, det doftade så gott i köket.
Min syster och jag hade våran grej med hur man skulle äta kanelbullar, vi ville ha en djup tallrik med varm chokladmjölk och bullen skulle ligga i, så man fick äta med sked, låter konstigt men gott var det:)
 
Receptet på bulldegen har jag tagit från Roy Fares, och med det kan man inte misslyckas.
Själva fyllningen är med apelsincurd och mandelmassa med rivet äpple.
 
Recept under bilderna:)
 
 
KANELBULLAR
 
30 gram jäst
2.5 dl mjölk
9.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
5 gram malen kardemumma
1 dl socker
1 st ägg
110 gram smör. rumstempererat
1 ägg till pensling
 
Smula jästen i bunken till din matberedare. Värm mjölken till ljummen 37 grader, slå över jästen och blanda tills jästen löst upp.
Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med en krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter smöret lite i taget. Kör degen i 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
 Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
 
FYLLNING
 
Köpt apelsincurd som är helt ljuvlig
 
 
 
 
Kavla ut ca 20-25 cm rundlar
Skär ut 4 stycken trekanter
Skär tre snitt på varsin sida ( se bild)
Pensla på med apelsincurd, lägg en klick ca 2 tsk med mandel och äppelfyllning och vik över degen.
 Låt jäsa under bakduk i  30 minuter
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter
 
Låt bullarna svalna och pensla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.
 
 
 
 Bild lånad från Pinterest
 
 
 
 
 
 
#1 - - Caroline:

Så fina kanelbullar, de ser jättegoda ut. :)

Svar: Tack o ja de var mycket goda tog slut i ett nafs:)
jessica Gunnarsson