Mjölkchoklad paj med nötter och karamelliserade äppelskivor

Nötter, choklad och äpplen är en underbar kombo som passar bra nu till höst.
En No Bake Paj med en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld med karamelliserade äppelskivor och mjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
 

Receptet är mitt eget som jag knåpade ihop i helgen, inget avancerat men den blev gudomligt god.
 
Räcker till ca 6 små formar eller en stor ca 18-20 cm
 
1 1/2 paket Ica Cookies choklad och hasselnötter
200 gram Marabou Helnöt
1 dl grädde
2 äpplen skivade
Ca 1 dl hackade hasselnötter
smör
socker (Efter eget tycke och smak)
 
Kör kakorna i en matberedare en stund tills det blir en smet
Tryck ut degen i formarna med löstagbar botten.
Ställ dem i frysen.
 
 Skiva äpplena ganska tunt och stek dem tillsammans med hackade hasselnötter i brynt smör och socker, tills de blivit mjuka.
Låt svalna.
 
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Värm grädden tills du ser första bubblan, häll grädden över chokladen och låt stå en stund innan du rör tills all choklad smält. Rör ner en liten klick smör ca 1 tsk.
Fördela äppelskivorna i pajformen och häll över chokladganachen. Låt svalna i kylskåp.
Garnera med torkade äppelskivor, och hasselnötter doppade i smält socker.
 
 
 
Hoppas ni också tycker om denna goda No Bake Paj
Kram Jessie