Paj med chokladpanacotta och karamelliserade päron

 
Hej!
 
Här kommer ett recept på en lättbakad och god paj med smak av kardemumma, päron och vit choklad panacotta.
 
BOTTEN
200 gram digestivekex
100 gram smält smör
1 tsk malen kardemumma
 
PANACOTTA
100 gram vit choklad
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
 
KARAMELLISERADE PÄRON
 
1 Burk inlagda päron
50 gr smör eller mer efter behov
 ca 1 dl socker
 
TOSCABOLLAR till dekoration
 
50 gram smör
1 påse mandelspån ca 50 gram
1 msk mjöl
1 msk mjölk
0.75 dl socker
 
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa digestivekexen fint, gärna i en matberedare.
Tillsätt kardemumman
Smält smöret och blanda med smulorna
 
Tryck ut smuldegen i en 20 cm springform, och en bit upp på kanterna.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter
Låt svalna.
 
Hacka chokladen i små bitar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Koka upp grädden och rör ner chokladen . Tillsätt gelatinbladen och rör om.
 
Dela päronen i klyftor. Smält smör i en stekpanna och tillsätt socker , lägg i päronen och stek dem några minuter  i socker och smörblandningen, låt dem svalna
 
Häll Panacottan i skalet och lägg i päronen.
Låt stå i kylen i 3-4 timmar
 
Smält smöret till Toscabollarna
Ta bort från plattan och rör ner övriga ingredienser
Låt svalna i rumstemperatur och rulla sedan till bollar och garnera pajen med.
Jag garnerade även med Panacotta bollar. De är gjorda i en silikonform.
 
Hoppas ni tycker om den
Kram jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Norrsken Emma:

så smaskens vad gott =)

kramis

Svar: Ja väldigt gott☺
jessica Gunnarsson

#2 - - Micaela Åhman:

Det är när jag tittar på din blogg som jag inser hur lite jag bakar :O tack för inspirationen!

Svar: Tack själv :) tycker jag bakar för lite :) önskar man hade mer tid ,älskar att baka...
jessica Gunnarsson