Rulltårta med Peccannötsfyllning

Jag älskar peccannötter och denna rulltårtan blev så god så jag var tvungen att behärska mig för att inte äta upp hela själv.

Den är lätt och smidig att göra, det enda negativa är ju att det är så dyrt med peccannötter, men men ibland måste man kosta på sig. :)

 

RULLTÅRTA

3 ägg

2,4 dl socker

3 msk kallt vatten

1 tsk bakpulver

2.4 dl mjöl

 

2 dl hackade pecannötter till ganering

1 dl florsocker, för att pudra kökshanduken med

 

FYLLNING

2,4 dl socker

3.5 dl ljus eller mörk sirap

4 ägg

4 msk smält smör

5 dl hackade pecannötter

 
 
Sätt ugnen på 200 grader
Klä en långpanna med bakplåtspapper
Lägg ut en ren kökshanduk på bordet och pudra över med florsocker och hackade peccannötter.
Vispa äggen i en stor skål i ca 3 minuter
Tillsätt sockret lite i omgångar och vispa på hög hastighet i ca 2 minuter tills smeten blivit fluffig
Rör ner det kalla vattnet.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Häll smeten i långpannan och sprid ut det jämnt 1 cm från kanten från plåten så det blir exakt 30x40 cm, se till att  kanterna inte bakas mer än i mitten.
Baka i ca 13-15 minuter totalt men ta ut den efter halva gräddningstiden och strö över de hackade pecannötterna,.Fortsätt baka
 
När botten är klar, låt den svalna i ca 5 minuter,stjälp upp rulltårtan med ovansidan mot den florsockrade handduken med hackade peccannötter.
Ta bort bakplåtspappret och börja rulla ihop den tillsammans med handduken Låt den svalna helt ihoprullad.

Medans rulltårtan svalnar så är det dags att göra fyllningen.

Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i en ugnssäker form ca 22 cm och baka i ca 40-50 minuter. Rör om var 10 minut. Den är färdig när den tjocknat. Ta ut den från ugnen och rör om och låt svalna i 10 minuter.

Rulla ut rulltårtan och bred på peccannötsfyllningen, och rulla ihop den  igen ( utan handduken)

Förvara den i kylskåp,.

Går jättebra att frysa.

 Använd gärna en form utan löstagbar kant, annars glöm inte att klämma dit ett bakplåtspapper eller folie, så att fyllningen inte sipprar ut i ugnen.

Kram Jessie

 

 

 

 

 
#2 - - Mikaela:

Det ser galet gott ut :D

Svar: Ja den är farligt god ☺
jessica Gunnarsson

#3 - - Tess:

Mums, vad gott! :D

#4 - - Felicia:

döööör vad gott det ser ut

#5 - - emiiza:

Gott

#6 - - Maolion:

Men jesus vad gott!!