Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns?
Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla?
Petit choux är ett franskt bakverk som är fluffiga och lätta, och man kan fylla dem med vad som helst.
De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk.
Vad tycker ni?
Mina fluffiga Petit Chouxer som jag bakat blev så goda med mandelfyllning och lättvispad grädde.
Jag har sett att en del semlor har för hårdvispad grädde och det är varken gott eller ser aptitligt ut.
Positivt med dessa semlor av peti choux deg är att de går fortare att göra än den traditionella semlan av vetedeg.
Testa ni med:)
Recept under bilden
 
 
 
Recept Petit Choux ca 6-8 stycken
 
2 dl kallt vatten
4 tsk florsocker
75 gram smör
2 dl mjöl
3 ägg
1 nypa salt
1-1/2 tsk malen kardemumma
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Koka upp vatten, florsocker, kardemumma och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper botten, ( Jag rekommenderar en ballongvisp eller elvisp)   
Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt.
Gör i ordning en spritspåse försedd med en tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen
Spritsa ut Petit choux på en plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i ca 15 -20 minuter tills de känns lätta och luftiga.        
Låt dem svala på galler.                           
 
200 gram mandelmassa
ca 3 dl vispad grädde
 
Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med vispgrädde till önskad konsistens.
Skär ett lock och helst med en sågtandad kniv då petit chouxerna är lite sköra
Fyll med mandelmassan och spritsa grädden.
NJUT
 
Kram Jessie