Mjuka kakor med glasyr är ju så gott, men jag ville gå ett steg längre och gjorde en tårta med inspiration av den populära Silviakakan.
Jag tog med mig tårtan till min syster när vi skulle dricka kaffe och halva tårtan försvann direkt och den blev helt klart godkänd med sin smak av citron, passionsfrukt och kokosflakes på mjuka fluffiga bottnar.
Det enda som skiljer från en äkta silviakaka är att den är fylld med passionsfruktspanacotta och att krämen har smak av citron.
 
RECEPT
 
Bottnar 2 stycken 15 cm formar
Lägg bakplåtspapper i botten på formarna.
 
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 dl ljummet vatten
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt
Rör ihop mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
 
Passionsfruktspanacotta
 
2 passionsfrukter
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
2 msk socker
1 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min
Koka upp grädde, socker,vanilj, och fruktköttet i en kastrull. Sila av kärnorna och rör ner gelatinbladet i grädden.
Täck en 15 cm form med plastfolie och häll i panacottan. Frys i 1.5 timme.
 
Kräm
200 gram smör
2 dl socker
2 äggulor
2 tsk vaniljpulver
Rivet skal av en stor citron
 
Koka upp alla ingredienserna till krämen. Vispa hela tiden.
Låt kallna
 
Montering
Lägg en botten på ett fat och bred på halva satsen av krämen.
Lägg på den frysta panacottan och den andra bottnen.
Häll eller bred över resten av krämen runt om tårtan och täck med kokosflakes alt kokosflingor.
 
Ha det så gott
Kram Jessie