Min lilla söta "virkade" påskhare som är en tårta fylld med sommarbärskompott, vaniljkräm, lemoncurd och vispgrädde.
Täckt med marsipan.
Dekorationer är gjorda med sockerpasta från Dr Oekter.
Med min tårta är jag med i tävlingen Cake it Away 2018 och minst en produkt från Dr Oekters sortiment måste vara med.
Jag och min syster provsmakade en STOR bit till kaffet, huvudet ska grannarna få:)
Jag måste erkänna att jag använde mig av färdiga tårtbottnar från Ica, pulver vaniljkräm och lemoncurd på burk.
Det enda jag gjorde själv var bärkompotten.
Idag gjorde jag ett undantag eftersom jag varken hade tid eller lust att baka allt från grunden och stöka ner för mycket i köket.
Jag älskar att baka och tycker det är mycket godare med hembakta och egengjorda ingredienser eftersom det smakar bäst, och att man vet vad den innehåller, och gör jag  tårtor mm på beställning är det ännu viktigare.
Men med denna tårtan gjorde jag enbart för tävlingens skull och att det är så roligt att dekorera.
Det som är positivt är att det går fort att göra om man har bråttom:)
Recept nedan
 
INGREDIENSER
 
2 pkt färdiga tårtbottnar med 3 i varje
1 pkt snabb Marzan  vaniljkräm 2 påsar 4 dl kall mjölk
Färdig lemoncurd  ca 3/4 av burken eller efter eget tycke och smak.
5 dl vispgrädde
Bärkompott eller sylt
ca 600-700 gram marsipan eller sockerpasta
 
 
BÄRKOMPOTT
250 gram frysta sommarbär
1 dl socker
1 msk potatismjöl
 
Lägg bär och socker i en kastrull. Låt koka under lock några minuter på medelhög värme
Sila av kompotten och rör ner potatismjöl.
Låt svalna..
 
Vill man att det ska gå ännu fortare så använd färdig sylt.
 
De färdiga tårtbottnarna är ca 24 cm i diameter så jag skar ut 3 stycken 15 cm rundlar till huvudet.
Till kroppen tog jag ett påskägg (ca24 cm) lång som mall och skar ut 3 st.
Spara det överblivna resterna och frys in för att ev göra cakepops.
 
Lägg ut de första bottnarna på en tunn tårtbricka och bred ett lager med lemoncurd och ett lager med vaniljkräm. Lägg på den andra bottnen och bred ut ett lager med lemoncurd, ett lager med bärkompott och bred ut den vispade grädden och forma som en kupol .Lägg till sist över den tredje bottnen och tryck in kanterna lite lätt. Stryk ett tunt lager med grädde över hela.
Täck med marsipan.
Vill du täcka med sockerpasta är det viktigt att du stryker på ett lager med smörkräm i stället för grädde annars svettas sockerpastan och den luckras upp.
 
Till min hare använde jag en silkonmatta för det virkade mönstret.
Sätt ihop kropp och huvud och dekorera efter eget tycke och smak.
Lycka till
kram Jessie