Fler än jag som längtar till våren? Nu är jag trött på det kalla och blåsiga vädret, nu får det vara nog:)
 
Idag har jag varit ledig och eftersom jag har " cravings" på att baka, så blev det en tårta med blommor och pastellfärger.
Den är fylld med lemoncurd och mascarponefrosting på saftiga citronbottnar.
Jag kan helt ärligt säga att detta är en av de godaste tårtor jag bakat och smakat:)
Nästa gång ska jag lägga till skivade jordgubbar i fyllningen.
En lättbakad tårta med få ingredienser, kan det bli bättre?
Hoppas mina arbetskamrater blir glada imorgon när det blir tårta till kaffet.
Recept under bilderna:)
 
 
 INGREDIENSER
 
Lemon curd
 
60 ml citronsaft från i stor citron
2 tsk rivet citronskal
70 gr socker
4 äggulor
40 gr smör
 
Tårtbotten
 
170 gr rumsvarmt osaltat smör
310 gr socker
175 gr filmjölk ( jag använde Kefir)
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk rivet citronskal
6 äggvitor
325 gr vetemjöl
4 tsk bakpulver
120 ml mjölk ( OBS ml och inte gr)
2 msk vatten
6 msk citronsaft
 
Vispad Mascarpone frosting
 
720 ml vispgrädde
175 gr florsocker
450 gr Kyld Mascarpone ost
 
LEMONCURD
 
Gör lemoncurden över ett vattenbad.
Lägg alla ingredienser i en rostfri skål och sätt över en kastrull med sjudande vatten.
Vispa och rör hela tiden tills krämen tjocknar, det tar några minuter.
Häll över i en ren skål och täck över med plastfolie, (över krämen så det ej bildas kondens.)
Ställ i kylen.
 
Tårtbotten
 
Sätt ugnen på 175 grader och smörj tre 20 cm formar på kanterna samt lägg bakplåtspapper i botten.
Om ni inte har 3 formar går det bra att grädda i omgångar.
Mät upp smeten så bottnarna blir lika. Ca 430 gram per form.
Vispa smör och socker ljust och fluffigt ca 4-5 minuter.
Tillsätt filmjölk, och rivet citronskal och rör om väl.
Tillsätt äggvitorna i 2 omgångar och vispa ihop väl.
Skrapa ner smeten som fastnat på sidorna.
Blanda de torra ingredienserna i en skål, och rör ihop vatten, mjölk och citronsaft i en annan liten skål
Tillsätt häften av mjölblandningen i äggsmeten och vispa ihop väl
Tillsätt vätskan och rör ihop väl
Till sist vispa ner den resterande mjölblandningen.
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 23-25 minuter.
Låt bottnarna svalna en stund, och ta bort formarna och låt kallna helt.
 
Mascarpone frosting
Vispa ihop grädde och florsocker i en stor bunke tills det bildas toppar.
Tillsätt mascarpone osten och vispa tills det blir ganska hårda toppar.
Ställ i kylen.
 
Sätta ihop tårtan
 
Placera den första bottnen på en tårtbricka.
Spritsa en ring med frosting runt bottnen och fyll med hälften lemoncurd.
Spritsa sedan frosting över lemoncurden.
Upprepa sedan som ovan
Täck hela tårtan med frosting, men spara lite för spritsning och dekoration.
Jag gjorde rosor, ranukler och pärlhyacinter av sockerpasta, samt dekorerade med chokladägg .
 
Kram Jessie