Vad vore livet utan tårtor?
 
 
 
Dessa 4 tårtor är bakade på samma sett med likadana tårtbottnar och fyllningar, men den översta tårtan i lila färger har jag halverat receptet på för jag ville ha en mindre tårta, citroncurden är utbytt mot björnbärscurd och citronbotten bytte jag till vanilj. Uteslut bara citronskal men använd saften i receptet.
 
 
Recept på björnbärscurd  ( Jag gjorde hela satsen när jag ändå var i farten, bra att ha hemma )
 60 ml björnbärspure  ca 200 gram frysta björnbär
70 gram socker
4 äggulor
40 gram smör
 
Koka upp frysta björnbär i en kastrull, och låt småkoka tills de blir mjuka. Pressa ut saften i en sil och mät upp 60 ml saft.
Gör björnbärscurden över ett vattenbad.
Lägg alla ingredienser i en rostfri skål och sätt över en kastrull med sjudande vatten.
Vispa och rör hela tiden tills krämen tjocknar, det tar ca 5 minuter.
Häll över i en ren skål och låt svalna.
I tårtan hade jag även några färska björnbär, gott med lite tuggmotstånd.:)
 
Jag dekorerade tårtan med blommor gjorda av marängsmörkräm, vilket var första gången och det var jättekul.
Denna tårtan har blivit min favorit, dels för att den är lättgjord, smidiga bottnar och att man kan byta till vilken fyllning som helst. Nästa gång ska jag använda färska jordgubbar och fläder curd.